Standaard Franse maten
Zet op verlanglijst

Beschikbaar

Beschrijving

Dick Advocaat leidde Oranje naar het WK 1994 in wat de premier zou worden van zijn drie termijnen aan het hoofd van de nationale ploeg. Er stond een opwindend nieuw team met een spannende aanval onder leiding van Dennis Bergkamp, die twee jaar eerder op het Europees kampioenschap was doorgebroken.
De aanvaller maakte zijn reputatie waar met 3 doelpunten toen Oranje zich nerveus door de groepsfase heen werkte en vervolgens in de tweede ronde de RepubliekIrlande uitschakelde. Brésil was de geduchte tegenstander in de kwartfinale en toen Bebeto na 63 minuten scoorde en de Zuid-Amerikanen op een 2-0 voorsprong zette, leek het toernooi voorbij voor Oranje.
Binnen 60 seconden maakte Bergkamp een doelpunt terug, waarna Aaron Winter 12 minuten later de gelijkmaker maakte. Er was een prachtige vrije trap van Branco voor nodig om deze gedenkwaardige wedstrijd voor Brésil te winnen.